Waarom is seks gezond

Seks is lekker. Dat wist je waarschijnlijk al. En het is goed voor je gemoedstoestand. Stress verdwijnt ermee als sneeuw voor de zon. En wist je dat seks ook zorgt voor een fit lichaam? Genoeg redenen om vanavond nog samen tussen de lakens te duiken. Maar waarom is seks gezond?

Mensen met een actief seksleven hebben een fitter lichaam, ervaren minder stress en hebben bovendien meer zelfvertrouwen. Daarnaast is het een boost voor je relatie!

1. We maken allerlei magische stofjes aan

Tijdens een vrijpartij komen er bij zowel mannen als vrouwen allerlei stofjes vrij in het lichaam. Bijvoorbeeld oxytocine en vasopressine wanneer je opgewonden raakt. Deze stofjes zorgen ervoor dat partners zich verbonden voelen met elkaar. Daarnaast heeft oxytocine een kalmerende werking op mannen. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Nu begrijp je meteen waarom mannen na de seks vaak snel in slaap vallen.

2. Vaarwel hoofdpijn!

Heeft ze vandaag weer geen zin in seks omdat ze hoofdpijn heeft? Niet getreurd. Tijdens de seks maakt de vrouw het hormoon noradrenaline aan, wat zorgt voor een fijn gevoel. Maar belangrijker nog, endorfine komt in het lichaam terecht. Dit werkt pijnstillend en is volgens sommige onderzoeken net zo effectief als 2 paracetamol. Sorry dames, maar hoofdpijn is daardoor geen goede reden meer om een lekker potje seks af te slaan.

3. Skip de sportschool, heb seks!

Waarom jezelf in het zweet werken in de sportschool als het ook in bed kan? Je verbrandt per sekspartij gemiddeld zo’n 100 calorieën, en nog meer als je extra hard je best doet. Genoeg motivatie om regelmatig van standje te wisselen dus. Je hartslag gaat tijdens de seks omhoog, waardoor je een betere conditie en uithoudingsvermogen krijgt. Daarnaast versterk je je spieren en word je flexibeler en leniger.

4. De remedie tegen stress

Zit je even niet lekker in je vel of ervaar je stress? Seks is de oplossing. Hormonen als oxytocine en endorfine geven je een gelukkig, blij en warm gevoel waardoor je weer de hele wereld aankunt. Daarnaast is vrijen ontspannend en versterk je de band tussen jou en je partner. Je gaat helemaal op in elkaar en vergeet even alles om je heen. Je leeft tijdens seks in het moment, probeer het maar. Je zult merken dat je even geen stress ervaart en je jezelf daarna een stuk beter voelt.

5. Bekkenbodemspieren in topconditie

Ja, want tijdens seks train je je bekkenbodemspieren. En dat is goed voor je blaas, baarmoeder en darmen. Goed aangespannen bekkenbodemspieren helpen het verzakken van deze organen namelijk te voorkomen. En daarnaast helpen bekkenbodemspieren bij het ophouden van urine en ontlasting, zowel bij vrouwen als bij mannen. Je kunt dus de kans op incontinentie verkleinen door een goed seksleven te hebben.

Dus waarom is seks gezond? Genoeg redenen om regelmatig te ontspannen tussen de lakens. Geniet! Toch geen zin? Lees dan 10 tips voor een hogere seksdrive

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *