Appen na de eerste date

Oké, jullie eerste date zit er op. De grootste druk is eraf en het was geweldig. En nu? Appen na de eerste date is spannend. In dit technologische tijdperk realiseren we ons maar al te goed hoe belangrijk appen als onderdeel van de relatie eigenlijk is. Uit een simpel appje kan zoveel chemie en aantrekkingskracht tussen jullie ontstaan. Maar wat stuur je elkaar na de eerste date?

Niet iedereen is goed in appen. Zeker niet als er zenuwen in het spel zijn. Na een leuke date komen er allerlei vragen in je op. Wat zal ik appen na de eerste date? Wat moet ik haar appen om haar te laten weten dat ik haar leuk vindt? Moet hij mij eerst appen, of zal ik hem zelf appen? Hoe kom ik erachter of zij mij ook leuk vindt? Hoe vaak moet ik hem appen?

Het goede nieuws is dat appen niet moeilijk hoeft te zijn. En als je goed leest, is het simpel om signalen op te vangen of er wederzijdse interesse is. Probeer vooral niet te overanalyseren en doe wat voor jou goed voelt. En speel geen spelletjes. Het is belangrijk om open, eerlijk en direct met elkaar te zijn. Hoe je dat doet, lees je hier.

6 manieren om te appen na de eerste date

 1. Wees direct

  Denk je dat hard to get spelen zijn of haar hart verovert? Think again. Het is veel prettiger als iemand direct en eerlijk antwoord geeft op je vragen. Zo is ook de zogenaamde ‘drie-dagen-regel’ grote onzin. Drie dagen wachten tot je hem of haar appt na de eerste date? Je zult alleen ongeïnteresseerd overkomen. En dat is verwarrend, zeker als jullie date heel leuk was. Dus was jullie date een succes en wil je hem of haar dat graag laten weten? Doe dat dan gewoon. Stuur een appje als ‘ik vond het erg gezellig’. Wees duidelijk in wat je intenties zijn. Vertel in je appjes gerust wanneer je elkaar weer wilt zien en wat je wilt doen. Wees vooral direct in je communicatie.

 2. Gebruik humor

  Humor is niet altijd makkelijk om in appjes toe te passen. Soms komt iets totaal verkeerd over. Maar zeker als je elkaar al een keer hebt gezien, begrijp je elkaars humor al iets beter. Laat elkaar lachen via jullie appjes, blik terug naar iets waar jullie tijdens de date om hebben gelachen, of stuur grappige artikelen of memes. Humor is een perfecte manier om verbinding met elkaar te zoeken en te flirten.

 3. Geef inhoud aan je gesprek

  Als jullie wederzijdse interesse in elkaar hebben, geef dan wat extra inhoud aan het gesprek. Laat het niet alleen bij appen blijven, maar bel elkaar ook eens op met of zonder video. Op deze manier gaat het gesprek ook echt ergens naartoe en leer je elkaar steeds beter kennen. Flirt met elkaar en laat zien dat je interesse hebt, dat maakt het zoveel leuker. Laat een gesprek ook niet te snel doodvallen. Als je bijvoorbeeld begint met de vraag ‘Hoe is je dag?’ en je krijgt als antwoord, ‘Goed, ik ben net klaar met werken’. Vraag door om het gesprek op gang te houden: ‘Aan wat voor projecten heb je vandaag gewerkt?’ In plaats van ‘ah, goed om te horen.’ Met het laatste antwoord stopt het gesprek meteen, en is zonde. Toon interesse in elkaar.

 4. Geef elkaar complimenten

  Wees eerlijk, jij voelt je toch ook ontzettend goed als je een compliment krijgt? Dan weet je dus wat het met je kan doen. Geef elkaar complimenten. Dat kan gaan over het uiterlijk, maar ook over iets wat je van elkaar te weten bent gekomen tijdens de eerste date. Je laat hiermee zien dat je niet alleen fysiek aangetrokken tot elkaar bent, maar ook interesse hebt in elkaars leven.

 5. Wees positief

  Positief en speels met elkaar appen is leuk. Heb je een rotdag gehad? Blijf positief. Niemand zit te wachten op een neerwaartse spiraal aan negativiteit. Zeker niet als je elkaar net kent. Zie het na een rotdag juist als een ontsnapping naar iets leuks. Houd het luchtig, speels en positief.

 6. Blijf jezelf

  Denk niet te veel na over hoe, wat, waar en wanneer appen. Laat zien dat je elkaar leuk vindt door interesse te tonen en blijf vooral je zelf. Waarschijnlijk is de ander net zo nerveus als jij als het gaat om appen na een eerste date. Je wilt vooral weten of de interesse er nog steeds is. Volg je intuïtie en stuur een appje wanneer jij wilt en wanneer het goed voelt voor jou. En zit je middenin een leuk gesprek en komt het even niet uit? Geef dat dan ook gewoon aan. Zeg dat je even bezig bent en elkaar later appt, daar is helemaal niets mis mee.

Delen:

2 gedachten over “Tips: appen na de eerste date”

  • Het is niet erg om een voorkeur te hebben naar zelfbevrediging, zolang je er zelf maar gelukkig van wordt. Als je er mee zit (of je partner), dan zou je er eens met iemand over kunnen praten om te kijken of je er wat aan kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *