Opnieuw verliefd op je partner

Jullie zijn al een tijdje samen en het is tussen jullie niet meer zoals het was. Misschien is de passie weg, geef je elkaar minder aandacht en breng je minder quality time met elkaar door. Tijd om het vuur in jullie relatie terug te krijgen! Maar hoe doe je dat?

Vlinders in je buik, zenuwen, hartkloppingen.. je kent het wel, je bent verliefd. Maar dit verliefde gevoel duurt slechts een paar weken.

Fasen van verliefdheid

De eerste periode met je partner lijkt alles perfect te zijn. Alles is nieuw en spannend! In deze periode leer je elkaar steeds beter kennen, je kunt geen genoeg van elkaar krijgen. En niets is leuker dan dat! Tot het verliefde gevoel overgaat. Komt dit nog wel terug? Wees gerust, het is heel normaal dat verliefdheid overgaat. Je bent nog steeds gelukkig met elkaar en brengt graag tijd samen door, maar het smoorverliefde gevoel verdwijnt. Paniek? Nee hoor, dit hoort er allemaal bij. Liefde kent verschillende fasen.

Vlinders, kom terug!

Maar er is goed nieuws! Vlinders in je buik kun je tussentijds nog altijd voelen. Je roept ze terug op. Zo word je opnieuw verliefd op je partner. Hoe? Dat lees je hier.

  • Routine, het sluipt snel in je relatie. En al helemaal als je samenwoont. Je ontbijt samen, je kijkt een filmpje in de avond en zodra je onder de lakens gaat, hebben jullie seks. Of.. na een tijdje hebben jullie alleen nog seks in het weekend. Doorbreek de routine! Ga een weekendje weg of verras je partner met een lunch op werk en zoek samen een plekje om van elkaar te genieten. Maak het spannend!
  • Stuur overdag een spannend berichtje als: “Zodra je thuiskomt, wacht ik op je..” Dat kan naakt zijn, of in een sexy lingeriesetje. Waar jij je prettig bij voelt.
  • Breng sexting in je relatie. Want misschien deed je dat in de beginperiode wel, maar nu jullie elkaar goed kennen en aan elkaar gewend zijn, is dat langzaam verwaterd. Stuur je fantasieën in een appje of deel sexy foto’s met elkaar (wees wel voorzichtig met het sturen van pikante foto’s via internet. Zorg bijvoorbeeld dat je gezicht niet op de foto staat).

Na verloop van tijd verandert verliefdheid in houden van. En die band met iemand hebben is zoveel sterker dan verliefdheid alleen. Koester dit dan ook. Houd je relatie spannend en verwaarloos je partner niet. En uiteraard moet dit van beide kanten komen, het is geven en nemen.

Benieuwd waarom verliefdheid niet oneindig is? Lees dan ook ‘Waarom verliefdheid over gaat’.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *