Penisgrootte

Een veelgestelde vraag: doet de grootte van de penis ertoe? Vaak wordt er gezegd ‘het gaat niet om de grootte, maar wat je er mee doet’. Maar is dat echt zo? Hoe belangrijk is de penisgrootte? 

Groot, klein, dik, dun. Penissen komen in alle soorten en maten. Geen enkele is hetzelfde. Dat geldt overigens ook voor het geslachtsdeel van de dames.

Onderzoek naar het juiste penisformaat

In Australisch onderzoek werd de seksuele aantrekkingskracht op de grootte van de penis gemeten. In dit onderzoek bekeken 105 heteroseksuele dames verschillende formaten van de (slappe) penis, met daarbij een variatie in lichaamsbouw en -lengte. Hieruit bleek dat vrouwen mannen met een grotere penis echt aantrekkelijker vinden. Dus ja, de grootte van je lul doet ertoe. De aantrekkelijkste penis in dit onderzoek was 13 centimeter, terwijl de kleinste van 5 centimeter het minst aantrekkelijk werd beoordeeld. Dit onderzoek heeft overigens alleen met aantrekkingskracht van de penisgrootte te maken, niet met de kwaliteiten tussen de lakens.

Compenseren

Gelukkig wordt de partnerkeuze niet op het formaat van de penis gebaseerd. Er valt dus nog genoeg te compenseren, aangezien niet alles om de grootte van de penis draait. Tenzij je elkaar hebt leren kennen in de sauna en daar dus al hebt kunnen spotten met welk formaat je te maken hebt. Grotere penissen leveren volgens vrouwen meer seksueel genot op. Maar ga er vanuit dat overal waar ‘te’ voor staat de minste voorkeur heeft. Zo is te klein niet fijn, maar te groot is ook zeker niet wenselijk. Ook ligt het aan de voorkeur van de vrouw. Sommige vrouwen vinden een grote penis heel opwindend, terwijl voor anderen het formaat er weinig toe doet. En er zijn ook vrouwen die juist niet aan een grote lul moeten denken, past dat wel?

Vaginaal orgasme

Maakt de penisgrootte nog een verschil of je wel of geen vaginaal orgasme kunt bereiken? Nee. Om een vaginaal orgasme te krijgen, moet de G-spot in de vagina gestimuleerd worden. Dit zit maar een paar centimeter diep. Soms kan het zelfs dus het geval zijn dat dit plekje met een kleine penis beter bereikbaar is dan met een grote penis. Maar ook dan is dit plekje lastig te bereiken. Succes voor een vaginaal orgasme bereik je sneller met je vingers. Mannen, zorg dus dat je bedreven bent met je handen.

Tips voor seks met een grote penis

  • Cowgirl, oftewel de dame zit bovenop. Zij bepaalt hoe diep de penis gaat en heeft de touwtjes in handen.
  • Gebruik voldoende glijmiddel als het nodig is.
  • Begin rustig aan. De vagina moet soms wennen aan de grootte. Als je rustig aan begint, past de vagina zich aan het formaat aan. Vervolgens bepaal je samen hoe ver je kunt gaan.

Tips voor seks met een kleine penis

  • Doggystyle, op z’n hondjes voelt de penis groter aan.
  • Wees creatief met je vingers en mond, seks is zoveel meer dan alleen een in en uitgaande penis.
  • Gebruik seksspeeltjes zoals een vibrator of dildo als aanvulling op jullie seksleven.
Delen:

2 gedachten over “Lullig, doet grootte ertoe?”

    • Door hem te vertellen dat niet alles om de grootte van de penis draait. En natuurlijk laten zien, horen en voelen dat jij ontzettend geniet van jullie seks. Dat zijn penisgrootte voor jou goed is, is uiteindelijk het belangrijkst. Ook al vindt hij zelf zijn penis niet groot genoeg, jij bent degene die ervan geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *