Hoe kan een man meerdere keren klaarkomen?

Vrouwen kunnen aan één stuk door genieten van een stomende sekssessie met meerdere hoogtepunten. Tenminste, als je te maken hebt met iemand die weet wat hij doet. Seks is een teamsport waarin je liefst beiden de eindstreep haalt met een orgasme. In tegenstelling tot vrouwen, komen de meeste mannen maar tot één orgasme per keer. Daarna is het geduldig wachten tot hij weer klaar is voor de daad. Maar kan dit ook anders?

Klaarkomen is voor mannen anders dan voor vrouwen. Tijdens het klaarkomen maakt de man kalmerende hormonen aan waardoor de penis slap wordt. Op dat moment is de man niet meer opgewonden, letterlijk een time-out. Het duurt even voordat de penis weer stijf kan worden.

Kalmerende oxitocine

Gelukkig is het voor een man wel mogelijk om meerdere keren klaar te komen. Als er tijdens het orgasme namelijk geen tot weinig oxytocine (het knuffelhormoon met kalmerende werking) vrijkomt, kan de penis stijf blijven. Dit kun je forceren door het toepassen van een praktisch trucje. Daarvoor heeft hij wel zijn partner nodig en het vergt wat oefening. Als de man bijna klaarkomt, druk je met enkele vingers op het perineum (het stukje tussen de balzak en de anus). Daarmee blokkeer je als het ware het volledige orgasme, je sluit de zaadtoevoer even af. Met als resultaat een zaadloos orgasme. Blijf tussentijds wel verder gaan met stimuleren. Haal je vingers weg bij het perineum en hij spuit vervolgens zijn tweede orgasme. Probeer het eens!

Zelf oefenen

Zie je het als man niet zitten om dit met je bedpartner uit te proberen? Je kunt ook zelf oefenen op zaadloos klaarkomen. Train daarvoor je anale kringspier en de spieren waarmee je jouw plas ophoudt. Probeer te oefenen tijdens het masturberen. Steeds als je een orgasme voelt opkomen, probeer je het in te houden door die spieren aan te spannen. Bouw het langzaam op en weet alvast: het is behoorlijk lastig. Sommigen slagen erin de zaadlozing op deze manier minutenlang uit te stellen en eerst te genieten voordat er daadwerkelijk wordt geëjaculeerd.

Evenwichtige seks

Beide opties kunnen voor sommige mannen pijnlijk aanvoelen. Stop er dan snel mee, want hij kan hierdoor een ontsteking aan zijn urinebuis krijgen. Klinkt dit allemaal iets te heftig? Dan kun je er natuurlijk ook op een andere manier voor zorgen dat hij nogmaals klaarkomt. Als hij zich een tijdje bezighoudt met het orgasme van de vrouw, dan is hij binnen no time weer opgeladen en klaar voor ronde 2. Daarnaast is het een goede afwisseling, met fijne en evenwichtige seks als resultaat. Dat is toch uiteindelijk belangrijker dan de gezondheid van de plasbuis van je lover op het spel te zetten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand

Inloggen

Back to Top