Ben ik een alfavrouw?

Heb jij het je weleens afgevraagd: ‘Ben ik een alfavrouw?’. Vrouwen zijn tegenwoordig lang niet meer zo afhankelijk van mannen als dat ze vroeger waren. Zeg maar gerust onafhankelijk. Termen als miss independent en powervrouw horen we regelmatig. Maar hoe zit dat dan, wanneer ben je als vrouw een alfavrouw?

Je hebt vast wel een beeld bij een alfamannetje. Vaak is het de grote stoere man die alles voor elkaar heeft en de groep leidt, eigenlijk net als bij gorilla’s. Bij de term alfavrouw zou je daarom denken aan een krachtige en stoere vrouw. Toch is ze niet altijd daaraan te herkennen. Ze is een zelfverzekerde vrouw, die op een natuurlijke en rustige manier de leiding neemt. Oftewel een echte powervrouw.

Aantrekkingskracht tot de alfavrouw

Mannen en andere vrouwen voelen zich snel aangetrokken tot de alfavrouw. Alfavrouwen zijn ook erg belangrijk binnen een groep. Ze inspireert anderen, motiveert en verbindt. Zonder de alfavrouw in een groep, gebeurt er vaak niets. Ze weet precies hoe ze de controle moet nemen in een sociale setting. Maar ook hoe ze haar dromen waarmaakt, want ze zorgt er hoe dan ook voor dat ze haar doelen bereikt. Omdat een powervrouw zo in controle is in haar leven, is ze voor anderen vaak intimiderend. Ze laat niet zien dat ze een man in haar leven nodig heeft om haar gelukkig te maken. En daar zit ‘m voor mannen dan ook de uitdaging, ze schrikt ze af. Terwijl ze toch graag liefde in haar leven wilt.

Kenmerken van een alfavrouw

Omdat je graag antwoord wilt op de vraag ‘Ben ik een alfavrouw?’, zijn hier een aantal kenmerken waaraan je haar kunt herkennen:

1. Ze straalt enorme zelfvertrouwen uit.

Alfavrouwen zijn ontzettend zelfverzekerd. Dit zorgt ervoor dat mensen haar willen volgen. Hoeveel zelfvertrouwen ze ook heeft, ze zal daardoor niet arrogant overkomen. Daardoor trekt ze juist positiviteit aan en is ze ook niet de luidruchtigste in een groep. Anderen respecteren haar.

2. Ze inspireert anderen.

Omdat ze alles zo goed voor elkaar heeft, inspireert de alfavrouw anderen. Soms lijkt het alsof ze er geen enkele moeite voor heeft moeten doen om haar doelen te bereiken. Niets is minder waar, ook haar kost het bloed, zweet en tranen. Alleen laat ze dit niet zien, en dat siert haar.

3. Ze is eerlijk.

Anderen zijn tot de alfavrouw aangetrokken omdat ze altijd de waarheid spreek, ze zegt precies hoe het zit. Ze is oprecht en anderen hechten waarde aan haar mening. Daardoor respecteren ze haar.

4. Ze staat open voor feedback en verbetering.

De alfavrouw staat er altijd voor open om zichzelf te verbeteren en om als persoon te groeien. Juist doordat ze ervoor open staat om de waarheid over zichzelf te horen en het vermogen heeft om kritiek te accepteren, maakt haar anders dan anderen. Dit draagt bij aan haar succes.

5. Ze concurreert niet met andere vrouwen.

De alfavrouw houdt zich alleen bezig met zichzelf. Ze leeft niet naar de verwachtingen van anderen en doet haar eigen ding. Daardoor zit ze lekker in haar vel en is ze niet onzeker over zichzelf. Onzekerheid leidt ertoe dat een vrouw zich gaat vergelijken met anderen, en anderen gaat beoordelen. De alfavrouw is zo zeker van zichzelf, dat ze anderen niet veroordeelt. Ze wenst juist andere vrouwen geluk en succes toe.

6. Ze weet situaties en mensen goed te lezen.

De alfavrouw is emotioneel intelligent. Ze weet andere mensen goed te lezen en voelt precies aan wie goed of slecht voor haar is. Ze weet daardoor wanneer het tijd is om weg te lopen van een relatie, voordat deze slechter wordt. Dit bespaart haar een hoop tijd en stress.

7. Haar werk en privé is in balans.

Er is een tijd van hard werken en een tijd van maximaal ontspannen. De alfavrouw weet dit als geen ander te combineren. Ze weet precies wanneer ze een pauze nodig heeft en ze geeft zichzelf de tijd, zonder schuldgevoel.

Wil of ben jij aan het daten met een powervrouw? Dat kan soms best een uitdaging zijn. Lees daarom ook 7 tips: hoe date je een alfavrouw?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *