3 redenen om jouw liefde niet achterna te jagen

3 redenen om jouw crush niet achterna te jagen

‘Mannen zijn jagers en vrouwen vinden het fijn om achterna gejaagd te worden’, hoor je mensen vaak zeggen. Maar voor beide partijen loopt dit uit op een ongezonde relatie. Waarom? Lees hier 3 redenen om het jagen voortaan achterwege te laten.

Tuurlijk, het is vanzelfsprekend als je iemand leuk vindt dat je interesse in die persoon toont. En dat je de moeite neemt om die persoon beter te leren kennen. Soms zet je dan net even een stapje extra. Ga ervoor! Maar uiteindelijk moet het wel van twee kanten komen, toch?

De wanhopige jacht

Want jagen, dat doe je als iets van je weg rent, maar je het toch probeert te krijgen. Sommige mannen geeft het misschien een kick. Het is ze eindelijk toch lukt die ene hard to get-vrouw te krijgen. En in sommige gevallen komt er een gelukkige relatie uit voort, maar vaker eindigt het niet zo positief. Een vervelende break up, waarin jij te veel van jezelf hebt gegeven, wil je koste wat kost voorkomen.

  1. Wees bewust van het verschil tussen verlangen en wanhoop.

    Als je iets najaagt en het niet snel genoeg naar jouw zin kunt vangen, dan word je wanhopig. Voor zowel mannen als vrouwen is dat een totaal onaantrekkelijke eigenschap. Je verliest daarmee respect. En dat is niet hoe jij wil dat jouw toekomstige partner over je denkt, toch? Het is heel simpel. Toon je interesse in iemand en doe je moeite voor die persoon, maar krijg je niet terug wat je er in steekt? Dan heeft de ander niet genoeg interesse. Zorg dat jouw verlangen naar iemand niet omslaat in wanhoop, dat is zonde van je tijd.

  2. Hoe je relatie begint, kan een voorbode zijn van het einde.

    Als je te veel achter iemand aan moet jagen om een relatie te krijgen, kan dat uiteindelijk ook de basis van je relatie worden. Je hebt van begin af aan veel meer moeite gedaan om er iets van te maken. Je hebt de ander letterlijk op een voetstuk geplaatst. En waarom zou hij of zij moeite voor jou gaan doen, terwijl je er toch altijd bent? Jij streeft ernaar om altijd de perfecte partner te zijn, maar er is geen gezamenlijke effort. Het is een onevenwichtige relatie. En daar wordt niemand gelukkig van.

  3. Het leidt je onnodig af van de belangrijke dingen in het leven. 

    Het mag duidelijk zijn dat een persoon die je achterna moet jagen, niet de juiste persoon is om een relatie mee te hebben. Maar het is ook ontzettend zonde van je tijd om te blijven jagen op diezelfde persoon. Je krijgt een soort tunnelvisie en verliest andere belangrijke dingen in je leven uit het oog. Je probeert hem of haar continu te overtuigen om je een kans te geven. Het is ongezond voor je eigen persoonlijke groei en voor wat jij in jouw leven wilt bereiken. En heb je eindelijk gevangen waar je al zo lang op jaagt? Dan is bestaat de kans dat je er niet eens blij mee bent. Het gaat je namelijk niet gelukkig maken. De fundering voor een gezonde en gelukkige relatie is er namelijk van begin af aan niet geweest.

Wat is dan wel de sleutel tot succes? Evenwicht! Een gezonde en gelukkig relatie bouw je alleen samen op. De moeite moet van twee kanten komen. Alleen dan kun je een geweldige relatie hebben. Hoe denk jij hierover? Laat het weten in de reacties.

Delen:

2 gedachten over “3 redenen om jouw crush niet achterna te jagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *